Χάλκινο μετάλλιο για Φωτιάδου/Παπαδημητρίου

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Πινγκ Πονγκ
23 Σεπτεμβρίου 2018

Ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν το μεγαλύτερο όφελος για την ελληνική αποστολή από το πρώτο κομμάτι των αγώνων της στο τουρνουά νέων και παίδων της Σερβίας, που τελειώνει σήμερα στο Βελιγράδι. Στο όπεν, που είναι ενταγμένο στο World Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Χρυσή Φωτιάδου πήραν την 3η θέση στο ομαδικό κορασίδων. Οι 14χρονες αθλήτριες του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας προχώρησαν νικηφόρα από τον όμιλο, μετά μπήκαν άνευ αγώνα στα ημιτελικά και είχαν την ευκαιρία ακόμα και για την είσοδο στον τελικό. Άρχισαν ως 2ο φαβορί του αγωνίσματος και σαφώς είναι επιτυχία, που κατέκτησαν μαζί άλλο ένα μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά. Οι δύο ελληνικές ομάδες στους παίδες αποκλείστηκαν στα γκρουπ, αλλά η διοργάνωση συνεχίζεται σήμερα με τα ατομικά αγωνίσματα και υπάρχουν ελπίδες για διάκριση και στα αγόρια. Στο Βελιγράδι αγωνίζονται ακόμα οι παίδες Ιάκωβος Αϊβατίδης, Αλέξανδρος Μαδέσης του Π.Κ.Δ. Ταύρου και Ιωσήφ Ελσάμι, Ζαχαρίας Ελσάμι από τις Σάρισες Φλώρινας. Στην τεχνική καθοδήγηση είναι οι προπονητές Κώστας Μαδέσης της Α.Ε.Κ. και Λίβιου Πρεντόακα από το σωματείο της Φλώρινας.

Στο ομαδικό κορασίδων έγιναν έξι προκριματικά γκρουπ και μόνο οι νικήτριες αυτών έπαιρναν την πρόκριση για το ταμπλό. Η Ελλάδα τέθηκε επικεφαλής στο 2ο γκρουπ και κατέκτησε την πρωτιά με δύο νίκες. Κατέβαλλε την Τσεχία με 3-0 και τη Σερβία 1 με το ίδιο σκορ. Στον πρώτο αγώνα η Φωτιάδου επιβλήθηκε της Μπρεζίνοβα με 3-1 σετ, η Παπαδημητρίου της Μπαρτόβα με 3-1 και στο διπλό ήρθε επικράτηση με 3-0 απέναντιστις ίδιες αθλήτριες.

Στην αναμέτρηση με τη Σερβία 1 χάθηκε μόλις ένα σετ στο παιχνίδι της Φωτιάδου με τη Λένκα Νίκολιτς. Στην ομάδα και η Σοφία Νίκολιτς. Η Ελλάδα μπήκε αργότερα στη βάση του ταμπλό των προημιτελικών. Ως 2ο φαβορί του αγωνίσματος πέρασε bye στα ημιτελικά κι εκεί συνάντησε την Ινδία. Πήρε το προβάδισμα με την Παπαδημητρίου να ξεπερνά τη Λασίτα Ναράνγκ με 3-2 σετ. Ακολούθως η Φωτιάδου ηττήθηκε από την Ανάργκια Μαντζουνάτ με 3-0, ενώ στα πέντε σετ χάθηκε το διπλό με τις ίδιες αντιπάλους. Αμέσως μετά η Παπαδημητρίου κάμφθηκε στα πέντε σετ κι από 2-1 μπροστά από τη Μαντζουνάτ και γράφτηκε το τελικό 3-1 για τις Ινδές.  

Στο ομαδικό παίδων σχηματίστηκαν οκτώ προκριματικά γκρουπ κι επίσης μόνο οι νικητές προκρίνονταν στα νοκ άουτ. Η Ελλάδα 1 αποτελούνταν από τον Μαδέση και τον Αϊβατίδη και κατετάγη 2η στο 3ο γκρουπ. Νίκησε με 3-0 τη Σαουδική Αραβία κι έχασε με 3-0 από την επικεφαλής Σουηδία. Με το κορμπιγιόν σύστημα έγινε και αυτή η κατηγορία, συνεπώς και τα δύο παιδιά είχαν από δύο ατομικούς αγώνες συνολικά και δύο μαζί στο διπλό. Κόντρα στη Σαουδική Αραβία δυσκολεύτηκαν μόνο στο διπλό όπου επικράτησαν με 3-2 σετ των Μοχάμεντ Αλκασάμπ/Φαχάντ Αλκάρνι. Με τους Σουηδούς δεν μπόρεσαν ν’ απειλήσουν κι απλά πίεσε κάπως στο δικό του ματς ο Μαδέσης, που κατέκτησε ένα σετ εναντίον του Ντάνιελ Λίντσο.

Τη δεύτερη ομάδα συγκρότησαν ο Ιωσήμ και ο Ζαχαρίας Ελσάμι. Αγωνίστηκαν στο 8ο γκρουπ κι έμειναν στην τελευταία θέση. Έχασαν 3-0 όλους τους αγώνες, όμως έτσι κι αλλιώς ο στόχος τους στο Βελιγράδι ήταν η αποκόμιση εμπειριών κα το τεστάρισμα της αγωνιστικής κατάστασης. Τα αδέρφια ηττήθηκαν από τη Σερβία 1, το Βέλγιο 2 και την Κίνα 1.

Το Σάββατο άρχισαν και τα ατομικά αγωνίσματα σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες. Στο απλό παίδων σχηματίστηκαν 15 προκριματικά γκρουπ. Ο Μαδέσης ήταν στο 15ο. Είχε μία νίκη και μία ήττα και κατέκτησε την πρωτιά σε τριπλή ισοβαθμία. Το γκρουπ κατ’ αρχάς, ήταν των 4ων αθλητών, αλλά δεν έδωσε το «παρών» ο Σέρβος Αλέκσα Μίτιτς. Ο Μαδέσης έκαμψε αρχικά τον Τσέχο Βιτ Κάντλετς με 3-0 σετ (11-6, 11-7, 11-9) και στη συνέχεια έχασε από τον Βέλγο Ελιγιάχ Λαφάργκ με 3-1 (6-11, 11-8, 11-13, 5-11). Ο 13χρονος διεθνής μας ισοβάθμησε με τους δύο αθλητές και αναδείχτηκε νικητής του γκρουπ γιατί είχε θετικό συντελεστή από τα μεταξύ τους ματς. Είχε 4 σετ υπέρ και 3 κατά όταν ο Λαφάργκ ήταν στο 4-4 και ο Κάντλετς στο 3-4. Στα νοκ άουτ έγινε ταμπλό των «64». Ο Μαδέσης προχώρησε χωρίς αγώνα στους «32» κι εκεί αντιμετωπίζει σήμερα τον Ινδό Βίσβα Ντενανταγιαλάν.

Ο Αϊβατίδης αγωνίστηκε στο 8ο γκρουπ, πήρε την 3η θέση και αποκλείστηκε. Αρχικά νίκησε τον Σέρβο Πέταρ Ράντνοβιτς με 3-0 σετ (11-2, 11-4, 11-8) και στη συνέχεια έχασε 3-0 από τον επικεφαλής Καλίντ Αλσαρίφ από τη Σαουδική Αραβία (9-11, 8-11, 10-12) και 3-2 από τον Ρουμάνο Ντανιέλ Μολδοβάν (11-9, 8-11, 6-11, 12-10, 6-11).

Ο Ιωσήφ Ελσάμι μετείχε στο 13ο γκρουπ. Υπέστη τρεις ήττες κι έμεινε τελευταίος. Κατά σειρά ηττήθηκε από τον Ρουμάνο Εντουάρντ Ιονέσκου (1-11, 2-11, 5-11), τον Κινέζο Λιου Σουανγκχάο (9-11, 2-11, 1-11) και τον Σέρβο Αλεξάνταρ Τσόκιτς (6-11, 8-11, 2-11).

Ο αδερφός του Ζαχαρίας αγωνίστηκε στο 14ο γκρουπ και περιορίστηκε επίσης στην τελευταία θέση χωρίς κάτι το ουσιαστικό. Έχασε με 3-0 σετ από τον Άγγλο Λούις Πρις (3-11, 5-11, 9-11), τον Τσέχο Φιλίπ Κάρελ (2-11, 4-11, 6-11) και τον Σαουδάραβα Φαχάντ Αλκάρνι (3-11, 7-11, 5-11).

Στο απλό κορασίδων έγιναν 13 προκριματικά γκρουπ. Ως νούμερο 2 στα seeding η Παπαδημητρίου τέθηκε επικεφαλής στο 2ο γκρουπ και πήρε δύσκολα την 1η θέση. Κατέβαλλε την Αγγλίδα Ανάγια Πάτελ με 3-1 σετ (11-8, 8-11, 11-8, 11-8) και τη Σλοβάκα Ελίσκα Στουλέροβα με 3-2 (11-3, 7-11, 8-11, 13-11, 11-9). Στα νοκ άουτ σχηματίστηκε ταμπλό των «32» και η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων τοποθετήθηκε στη βάση του. Μπήκε χωρίς αγώνα στις «16» κι εκεί συναντά είτε τη Βουλγάρα Ντάλμα Χασάνοβα είτε την Ουγγαρέζα Νόρα Τάνακς.

Η Φωτιάδου ήταν επικεφαλής στο 7ο γκρουπ, όμως δεν κατάφερε να υλοποιήσει τον στόχο της πρόκρισης. Αρχικά έχασε από τη Βελγίδα Σάρα Ντεβός με 3-0 σετ (7-11, 7-11, 13-15). Αργότερα νίκησε τη Σέρβα Σοφία Νίκολιτς με 3-0 (7-11, 9-11, 4-11) και στην τελευταία αγωνιστική κάμφθηκε με 3-0 από την Ινδή Λασίτα Ναράνγκ (6-11, 6-11, 9-11).

Το διπλό παίδων άρχισε από τον γύρο των «64». Οι συμπαίκτες στο Π.Κ.Δ. Ταύρου Αϊβατίδης/Μαδέσης είχαν byeστον 1ο γύρο και στον 2ο νίκησαν τους Ρεμί Σαμπέ/Ελιγιάχ Λαφάργκ από τη Γαλλία και το Βέλγιο αντίστοιχα με 3-0 σετ (11-6, 11-5, 12-10). Την Κυριακή το πρωί έκαμψαν 3-2 σετ και με ανατροπή τους Βούλγαρους Ντίμιταρ Στεφάνοφ/Ίλια Βοντενιτσάροφ και μπήκαν στην 8άδα (9-11, 8-11, 11-6, 11-9, 11-5).

Ο Ζαχαρίας και ο Ιωσήφ Ελσάμι προχώρησαν χωρίς αγώνα στους «32» κι εκεί αποκλείστηκαν με 3-0 από τους Ινδούς Βίσβα Ντινανταϊλάν/Πάγιας Τζέιν (6-11, 6-11, 4-11).

Στο διπλό κορασίδων η Παπαδημητρίου παίζει με την Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς και είναι 1ο φαβορί. Η Φωτιάδου έχει συμπαίκτρια τη Βικτόρια Βρόζεκ από την Πολωνία.

 


ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

«Χρυσός» ο Δημήτρης Αντωνιάδης στην Τουρκία

«Χρυσός» ο Δημήτρης Αντωνιάδης στην Τουρκία

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον...

Ξανά στο βάθρο η Νικόλ Κυριακοπούλου!

Ξανά στο βάθρο η Νικόλ Κυριακοπούλου!

Πολύ σημαντικές οι επιτυχίες...

Αργυρή στο Ευρωπαϊκό η Παπαχρήστου!

Αργυρή στο Ευρωπαϊκό η Παπαχρήστου!

Στο βάθρο μιας ακόμα μεγάλης...

«Χάλκινη» στην Εσθονία η Ελένη Κελαϊδίτη

«Χάλκινη» στην Εσθονία η Ελένη Κελαϊδίτη

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκ...

Έφτασε τα 100 τρόπαια ο «βασιλιάς» Φέντερερ!

Έφτασε τα 100 τρόπαια ο «βασιλιάς» Φέντερερ!

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν είναι ...

«Άνεμος» στα 60μ στην Γλασκώβη ο Ζήκος!

«Άνεμος» στα 60μ στην Γλασκώβη ο Ζήκος!

«Πέταξε» προς τον ημιτελικό ...

Τσέκαρε το εισητήριο για το Τόκιο ο Χρήστου

Τσέκαρε το εισητήριο για το Τόκιο ο Χρήστου

Ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής ...

«Κατάληψη» από Έλληνες στην Γλασκώβη!

«Κατάληψη» από Έλληνες στην Γλασκώβη!

Τέσσερις πρωταθλητές μας προ...

Πήρε τον τίτλο στην Μασσαλία ο Τσιτσιπάς!

Ο Έλληνας τενίστας έφτασε στ...

Πέρασε στον τελικό ο Τσιτσιπάς στην Μασσαλία

Την ευκαιρία να κατακτήσει ά...


 

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ο Γιώργος Χατζηδάκης στο «τιμόνι» του Φάρου

Ο Γιώργος Χατζηδάκης στο «τιμόνι» του Φάρου

Ο Φάρος Κερατσινίου ανακοίνω...

«Ερυθρόλευκο» για 4η σερί χρονιά το Κύπελλο

«Ερυθρόλευκο» για 4η σερί χρονιά το Κύπελλο

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύ...

Στην Δάφνη Αγ. Δημ. το χάλκινο μετάλλιο

Στην Δάφνη Αγ. Δημ. το χάλκινο μετάλλιο

Η Δάφνη Αγίου Δημητρίου επ...

Στόχος η επέκταση της αυτοκρατορίας! HD Videos!

Στόχος η επέκταση της αυτοκρατορίας! HD Videos!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετ...

Στον τελικό για το όνειρο η Νίκη! HD Videos!

Στον τελικό για το όνειρο η Νίκη! HD Videos!

Μεγάλο παιχνίδι επεφύλαξαν σ...

Πέρασε από τον Ζωγράφο ο Κρόνος Αγ. Δημ.

Πέρασε από τον Ζωγράφο ο Κρόνος Αγ. Δημ.

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι τ...

Όλα ανοιχτά στην... ουρά της Α1 γυναικών!

Όλα ανοιχτά στην... ουρά της Α1 γυναικών!

«Μύλος» έγινε η κατάσταση στ...

Διαμαρτυρία Πρωτέα Βούλας σε ΚΕΔ και ΕΟΚ

Διαμαρτυρία Πρωτέα Βούλας σε ΚΕΔ και ΕΟΚ

Από τον ΑΕΟ Πρωτέα Βούλας απ...

Πέρασε από την Αλεξανδρούπολη η ΑΕΚ

Πέρασε από την Αλεξανδρούπολη η ΑΕΚ

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε...

«Καπαρώθηκαν» οι τρεις πρώτες θέσεις

«Καπαρώθηκαν» οι τρεις πρώτες θέσεις

Πολύ σημαντικές εκτός έδρας ...

Έφτασε τις 14 συνεχόμενες νίκες η ΑΕΚ

Έφτασε τις 14 συνεχόμενες νίκες η ΑΕΚ

Με την ευρεία νίκη της ΑΕΚ, ...

Δύσκολα αλλά «καθαρά» ο Ολυμπιακός

Δύσκολα αλλά «καθαρά» ο Ολυμπιακός

Χωρίς να δυσκολευτεί, ο Ολυμ...

«Βόλτα» στην Αλεξανδρούπολη για τον ΠΑΟΚ

«Βόλτα» στην Αλεξανδρούπολη για τον ΠΑΟΚ

Με τους Ντίμα Φιλίποφ και Γι...

Επίθεση κουκουλοφόρων στο Ολυμπιακός-ΑΝΟΓ

Επίθεση κουκουλοφόρων στο Ολυμπιακός-ΑΝΟΓ

«Ντου» στο «Παπαστράτειο» κα...

Πάλι δεύτερος με δύσκολη νίκη ο ΝΟΒ

Η Βουλιαγμένη νίκησε δύσκολα...

Τις εύκολες νίκες τις δίνει πρώτα η άμυνα

Ο Ολυμπιακός νίκησε 8-3 τη Γ...

Φυσιολογική ήττα από την Τρεντίνο

Ο Ολυμπιακός έχασε με 0-3 σε...Facebook

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 242 επισκέπτες και κανένα μέλος