ΕΟΚ: Ο Κανονισμός και οι Προκηρύξεις της, δημιουργούν τα προβλήματα!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Σχόλιο
20 Φεβρουαρίου 2017

Θα έλεγε κανείς ότι μετά από τόσα χρόνια στην εξουσία, κάποιος (οι), θα είχαν μάθει πως να αποφεύγουν τις κακοτοπιές.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, στην ΕΟΚ, έχουν μάθει πολύ καλά πως να δημιουργούν κακοτοπιές, όχι βέβαια εις βάρος τους αλλά εις βάρος των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματά της, καθώς ακόμη κι αν η Ομοσπονδία θέλει ... ν'αγιάσει δεν την αφήνουν οι ασάφειες και τα μισόλογα που περιέχουν ο Κανονισμός και οι Προκυρήξεις της.

Αποτέλεσμα να δημιουργούνται σχεδόν κάθε εβδομάδα θέματα που αν μη τι άλλο εξασφαλίζουν την υποβάθμιση των πρωταθλημάτων στα μάτια της κοινής γνώμης και την οπισθοδρόμηση ενός αθλήματος που έχει προσφέρει απίστευτες χαρές στους Έλληνες.

Δεν έχει σημασία ποιόν οι ποιούς θέλει να προστατεύσει (ή αν θέλει να προτατεύσει κάποιον) κάθε φορά η ΕΟΚ. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή και η ίδια δεν ξέρει που θα καταλήξει ένα θέμα, το μπερδεύει τόσο πολύ που το κάνει τελικά να μοιάζει με... Γόρδιο Δεσμό και επειδή ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ζει πια και αντικαστάτης του δεν έχει βρεθεί ακόμη, δεν μπορούμε να βρούμε και σπαθί που θα τον κόψει.

Γιατί ο Έλληνας είναι μάστορας στο να διαφωνεί και να βγάζει την δυσφορία του στα λόγια, αλλά όταν πρέπει με πράξεις να δείξει ότι θέλει και μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, τότε φωνάζει κάποιον άλλο να βγάλει το «φίδι από την τρύπα», ή απλά βάζει έναν μεγάλο βράχο μπροστά από την τρύπα και περιμένει να δει τι θα γίνει. Λες και τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν από μόνα τους.

Απ' όσα θα διαβάσετε παρακάτω θα φανεί ότι σχεδόν κανείς στην Ομοσπονδία δεν έχει καθίσει να σκεφτεί λύσεις που θα σβήσουν προβλήματα του παρελθόντος και θα δημιουργήσουν προοπτικές για το μέλλον. Πότε θα μπορούσε να το κάνει αυτό; Μα το καλοκαίρι, όταν κάθε φορά συζητούνται οι συνθήκες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και τελικά διεξάγονται με άλλες συνθήκες από αυτές που αποφασίζονται. Γιατί τον χειμώνα είναι πιο δύσκολο να βρεθεί χρόνος. Προέχει η επιτυχής διοργάνωση του τελικού του Κυπέλλου Μπάσκετ των Ανδρών!!! και το γενικότερο μπάχαλο. Βέβαια θα μου πείτε που να βρεθεί χρόνος το καλοκαίρι, τον πρώτο λόγο τότε έχουν οι διακοπές ...

Είναι γνωστό ότι στην χώρα μας, οι Κανονισμοί και οι Προκηρύξεις υπάρχουν για να δικαιολογούν τα ... παραθυράκια τους και ότι την κρίσιμη στιγμή, ελάχιστοι είναι αυτοί που θα προτιμήσουν το σωστό από το συμφέρον, αλλά κάποτε αυτό θα πρέπει να αλλάξει και μόνο του στην ζωή δεν αλλάζει τίποτα.

Με αφορμή τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν στο παιχνίδι Παναθλητικός-Ολυμπιακός θα δούμε με αποδείξεις που προκύπτουν από τον Κανονισμό της Ομοσπονδίας και την Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών, το πόσα μπερδέματα μπορούν να προκύψουν. Μην ξεχάσετε σε κανένα σημείο ότι μιλάμε για επίσημα κείμενα της Ομοσπονδίας και όχι για το πως ο καθένας μπορεί να τα ερμηνεύσει, σύμφωνα με το τι θέλει να πιστεύει αυτός. (Σε παρένθεση οι σημειώσεις και ερωτήσεις μας):

-------------------------------------------------------------------------

(Ο Παναθλητικός δεν είχε δικαίωμα να υποβάλει καμία ένσταση μέχρι να ανοίξει το φύλλο αγώνα, αλλά ούτε και μετά! Ο μηδενισμός μιας ομάδας γίνεται αυτεπάγγελτα!)

Συζητήθηκε έντονα το ότι ο Παναθλητικός δεν έκανε ένσταση. Ένσταση στη μια το μεσημέρι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κάνουν για περισσότερον από έναν λόγους, αφού αν και στο γήπεδο υπήρχαν και διαιτητές και φύλλο αγώνα και γραμματεία, είχαν ενημέρωση ότι θα υπήρχε νέα ώρα διεξαγωγής αγώνα και όσο γίνονταν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΟΚ και τον Παναθλητικό, όλοι περίμεναν την εξέλιξη και το φύλλο αγώνα δεν άνοιξε τότε. Στις τρεις το απόγευμα, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν πια να κάνουν ένσταση αφού είχαν ήδη συμφωνήσει νωρίτερα για την αλλαγή της ώρας και το φύλλο αγώνα είχε ανοίξει.

Αυτά αναφέρονται στον Κανονισμό της ΕΟΚ και αφορούν στα θέματα ενστάσεων.

ΑΡΘΡΟ 54 - ENΣTAΣEIΣ – ΛOΓOI KAI ΠPOΫΠOΘEΣEIΣ YΠOBOΛHΣ KAI AΠOΔOXHΣ TOYΣ

1. Δικαίωμα υποβολής ενστάσεων έχουν μόνο οι ομάδες που συμμετέχουν σε αγώνα, για τους παρακάτω λόγους και προϋποθέσεις για την τυπική και ουσιαστική αποδοχή τους. (Καμία άλλη ομάδα πλην του Παναθλητικού δεν έχει δικαίωμα ένστασης για το συγκεκριμένο θέμα)

α. Για αντικανονικότητα του γηπέδου, που είναι συνέπεια από τη μη τήρηση των σχετικών διατάξεων των Κανονισμών Πρωταθλημάτων και Παιδιάς.

β. Για αντικανονική συμμετοχή αθλητή. (περίπτωση Εβίνας Μάλτση)

• Οι ενστάσεις αυτές πρέπει να είναι συγκεκριμένες και, ειδικά για τη περίπτωση της αντικανονικής συμμετοχής αθλητή, να αναφέρουν τόσο το ονοματεπώνυμο όσο και το πατρώνυμό του και τους λόγους για τους οποίους υποβάλλεται η ένσταση.

• Οι ενστάσεις αυτές για να γίνουν τυπικά δεκτές θα πρέπει να υποβάλλονται πριν από την έναρξη του αγώνα.

γ. Για πλαστοπροσωπία ή πλαστογραφία στοιχείων αθλητικού δελτίου αθλητή.

δ. Για σοβαρή παράβαση ή κακή εφαρμογή των Κανονισμών Παιδιάς, από τους διαιτητές ή τους κριτές, της οποίας συνέπεια ήταν η συγκεκριμένη διαμόρφωση του αποτελέσματος, που σε αντίθετη περίπτωση ενδεχόμενα να ήταν υπέρ της ομάδας που υποβάλει την ένσταση αυτή. (Αφού έχει ξεκινήσει το παιχνίδι και αφορά διαιτητικά ή λάθη γραμματείας).

Oι ενστάσεις των περ. 1γ και 1 δ θα πρέπει να υποβάλλονται από τον αρχηγό ή τον προπονητή της ομάδας στο τέλος του ημιχρόνου ή του αγώνα και εφόσον έχει δηλωθεί η σχετική πρόθεση υποβολής των.

Για τις περιπτώσεις της παρ. γ ισχύουν και τα όσα αναφέρονται στην παρ. 10 του άρθρου αυτού

• Οι διαιτητές οφείλουν να γράφουν στο Φύλλο Αγώνα, αν ή ένσταση έχει υποβληθεί σύμφωνα με τα όσα ορίζει η προηγούμενη παράγραφος.

ε. Για κατακύρωση, από τους διαιτητές, αγώνα, που έχει διακοπεί συνεπεία επεισοδίων. (Για ματς που δεν άρχισε λόγω επεισοδίων, τι προβλέπεται;)

στ. Για τη μη τέλεση, από τους διαιτητές αγώνα επειδή δεν προσκομίσθηκαν τα δελτία ταυτότητας και υγείας των αθλητών. (Ένσταση για την μη τέλεση, λόγω έλλειψης δελτίων, δηλαδή ότι κακώς δεν έγινε το ματς που δεν έγινε επειδή η μια ομάδα ή και οι δυο δεν είχαν προσκομίσει δελτία! Άν είχε κάνει τέτοια ένσταση στο Νέο Ρύσιο ο Παναθηναϊκός θα την είχε κερδίσει και δεν θα είχε χάσει το ματς στα χαρτιά!!! Δεν το πιστεύουμε βέβαια, αλλά αυτό προκύπτει από την διατύπωση.)
-------------------------------------------------------------------------

(Πουθενά δεν αναφέρεται ότι μια ομάδα έχει δικαίωμα ένστασης αν ο αντίπαλός της δεν εμφανιστεί στην ώρα του στο γήπεδο. Ο μηδενισμός της απούσας ομάδας γίνεται αυτόματα σύμφωνα με τα παρακάτω):

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΑΡΘΡΟ 3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το Σωματείο που μετακινείται υποχρεούται να είναι έγκαιρα και στην καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, με δική του ευθύνη και ανεξάρτητα από το μέσο μετακίνησής του. (Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει το υποχρεούται. Επίσης δεν αναγράφεται πουθενά ποιές είναι οι εξαιρέσεις του κανόνα, παρά το ότι στον Κανονισμό της Ομοσπονδίας αναφέρεται ρητώς):

ΑΡΘΡΟ 25: 1. Η Γενική και Ειδική Προκήρυξη πρέπει να ρυθμίζουν, με κάθε δυνατή λεπτομέρεια, τη διοργάνωση και διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις διατάξεις των Κανονισμών αυτών. (Μετά από τόσα χρόνια προβλημάτων, δεν θα μπορούσαν να προβλέπονται συγκεκριμένες καταστάσεις και να αναφέρονται;)

ΑΡΘΡΟ 37: Σε περίπτωση που μια ομάδα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί μετά όσα ορίζει η προηγούμενη παράγραφος, τότε και μόνο δικαιούται να της δοθεί 15λεπτη καθυστέρηση για την έναρξη του αγώνα. Ο χρόνος αυτός καθορίζεται με βάση την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα και δεν είναι δυνατόν να παραταθε από τον αναφερόμενο χρόνο περισσότερο από 15 λεπτά. (Δεκαπέντε λεπτά, ούτε ερωτήσεις ούτε τίποτα άλλο).

-------------------------------------------------------------------------

(Ποιά είναι η τιμωρία αν δεν εμφανιστεί στην ώρα του ένα σωματείο;)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΡΘΡΟ 7: Σε περίπτωση που Σωματείο δεν κατέβει να αγωνιστεί σε έναν αγώνα της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος εκτός από τον μηδενισμό θα υφίσταται μείωση ενός βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα. (Κανείς δεν ρωτάει το άλλο σωματείο άν συμφωνεί με αυτό και αν θέλει την αναβολή του αγώνα για το καλό του Μπάσκετ. Η ποινή είναι αυτεπάγγελτη, καθώς έτσι ορίζεται. Γιατί λοιπόν ρωτήθηκε ο Παναθλητικός;)

------------------------------------------------------------------------

(Ποιο είναι το αργότερο που μπορεί να αλλαχθεί ή μέρα και ώρα ενός αγώνα;)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟ 34, παρ 5 και παρ 6: Η Ε.Ο.Κ. έχει το δικαίωμα της τροποποίησης του αρχικού προγράμματος και μετά την έναρξη του πρωταθλήματος μόνο για δικαιολογημένη αιτία, τηρουμένης κατά το δυνατόν της σειράς των αγώνων του αρχικού προγραμματισμού. Η τροποποίηση του προγράμματος θα πρέπει να κοινοποιείται στα ενδιαφερόμενα σωματεία, 48 τουλάχιστον ώρες πριν από τον προγραμματισθέντα αγώνα. (Για ποιούς λόγους μπορεί να υπάρξει τροποποίηση δεν αναφέρεται πουθενά. Άν κάποια ομάδα θέλει να πάει αυθημερόν στο γήπεδο, πως είναι δυνατόν να ξέρει τι θα της συμβεί τις τελευταίες 48 ώρες για να τροποποιηθεί το πρόγραμμα; Άρα δεν μπορεί να πάει αυθημερόν. Δεν το λέμε εμείς, προκύπτει από όλα τα αναγραφόμενα σε Κανονισμό και Προκήρυξη.)

-------------------------------------------------------------------------

(Τι συμβαίνει αν μια ομάδα δεν εμφανιστεί στο γήπεδο;)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟ 46, παρ 6: Στη περίπτωση μη προσέλευσης ή αποχώρησης ομάδας, για οποιοδήποτε λόγο, πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα, αυτός κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας με το αποτέλεσμα και τις συνέπειες της παρ. 3β. (Για οποιοδήποτε λόγο σημαίνει ότι φταίει αυτή και μόνο αυτή που δεν πήγε στο γήπεδο).

-------------------------------------------------------------------------

(Ποιοί είναι οι λόγοι για τους οποίους μια ομάδα μπορεί να ζητήσει αναβολή αγώνα;)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟ 50 - ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ:

1. Σωματείο έχει δικαίωμα να ζητήσει από την αρμόδια Οργανωτική Επιτροπή αναβολή αγώνα του, εφόσον συντρέχουν απόλυτα δικαιολογημένοι λόγοι και συγκεκριμένα: (συγκεκριμένα σημαίνει μόνο αυτοί οι λόγοι και κανείς άλλος).

α. αν η ομάδα του, την ημέρα του αγώνα, αγωνίζεται για τα Κύπελλα Ευρώπης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

β. αν η ομάδα του την ημέρα του αγώνα αναχωρεί ή επιστρέφει από το εξωτερικό όπου αγωνίσθηκε για τα Κύπελλα Ευρώπης

γ. αν η ομάδα του έχει διαθέσει αθλητή της στις Εθνικές Ομάδες και κατά την ημέρα του αγώνα της είναι απασχολημένος με τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων. Στην περίπτωση αυτή περιλαμβάνεται και ο προπονητής της ομάδας εφόσον κριθεί ότι η συμμετοχή του τόσο στην ομάδα του σωματείου όσο και στην Εθνική Ομάδα είναι απαραίτητη.

δ. αν η ομάδα του έχει διαθέσει αθλητή της σε αντιπροσωπευτική σχολική ομάδα Εθνικού επιπέδου και την ημέρα του αγώνα της είναι απασχολημένος σε επίσημες διεθνείς εκδηλώσεις της αντιπροσωπευτικής ομάδας.

ε. εφόσον δεν δημιουργείται πρόβλημα στην έγκαιρη και ομαλή διεξαγωγή των αγωνιστικών θεσμών, αναβολή χορηγείται στην περίπτωση που αθλητής ομάδας συμμετέχει στην Εθνική Ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων σε επίσημο αγώνα ή σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π.» (Οι λόγοι είναι μόνον αυτοί, δεν αναφέρονται άλλοι ούτε στον Κανονισμό, ούτε στην Προκήρυξη που θα έπρεπε να είναι πιο λεπτομερής η καταγραφή των κανονισμών που διέπουν το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, όπως ορίζει ο Κανονισμός. Άρα δεν υπάρχει δυνατότητα ένστασης για άλλο λόγο και φαίνεται λογικό να μην υπάρχει καθώς το φιλοξενούμενο σωματείο θα πρέπει να έχει σιγουρεύσει ότι θα φτάσει στην ώρα του στο γήπεδο, όπως διαβάσαμε παραπάνω ότι υποχρεούται, αλλά και από αυτό που γράφουμε παρακάτω). 

-------------------------------------------------------------------------

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟ 50 - ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ:

2. Η αρμοδιότητα για τη λήψη της απόφασης για την αναβολή του αγώνα ανήκει στην Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος (Προφανώς απαιτείται και έγγραφη απόφαση).

3. Η απόφαση για την αναβολή γνωστοποιείται στα ενδιαφερόμενα σωματεία 24 τουλάχιστον ώρες πριν από την ημέρα που είχε καθορισθεί για την διεξαγωγή του αγώνα. (Άρα απαγορεύεται να πάει μια ομάδα αυθημερόν για να παίξει, καθώς οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσει, είναι απόλυτα υπεύθυνη, αφού άφησε το ταξίδι της τελευταία στιγμή. Αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα αναγράφουν ο Κανονισμός και η Προκήρυξη).

Βέβαια αυτό το καταπατούν σχεδόν όλες οι ομάδες, καθώς τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα. Όταν λέει όμως ο Κανονισμός και η Προκήρυξη ότι όποιος δεν εμφανιστεί στην ώρα του στο γήπεδο μηδενίζεται, αυτό θα πρέπει να ισχύσει. Αλλιώς δημιουργείται προηγούμενο και πλέον η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη, κάθε φορά που κάποιο σωματείο δει την ημέρα του αγώνα, ότι αργεί να πάει στο γήπεδο για τον έναν ή τον άλλο λόγο, να παίρνει την γηπεδούχο και να αλλάζει την ώρα του αγώνα, για να προλάβει και η άλλη ομάδα να εμφανιστεί γιατί ως γνωστόν it takes two to tango. Βέβαια αυτό δεν θα θεωρείται πλέον πρωτάθλημα, αλλά γιατί, αυτά που γίνονται τώρα θεωρούνται πρωταθλήματα όταν τα πάντα αλλάζουν αυθαίρετα;

-------------------------------------------------------------------------

(Πότε μπορεί η Ομοσπονδία να αναβάλλει από μόνη της έναν αγώνα;)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟ 50, παρ 6: Η Επιτροπή Πρωταθλήματος, μετά από έγκριση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. έχει δικαίωμα, σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για απόλυτα δικαιολογημένους λόγους, να αναβάλει ή μεταθέσει αγώνες, όχι όμως πέρα από την ημερομηνία λήξης του Πρωταθλήματος που έχει καθορισθεί με την οικεία Προκήρυξη Πρωταθλήματος. (Ποιοί είναι οι απόλυτα δικαιολογημένοι λόγοι; Δεν γράφει ούτε ο Κανονσιμός, ούτε η Προκήρυξη. Επίσης απαιτείται έγκριση του ΔΣ).

παρ 7: Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος, σε περιπτώσεις που είναι αδύνατη η συνεδρίαση της Επιτροπής, έχει δικαίωμα να ενεργεί και να αποφασίζει σύμφωνα με όσα ορίζονται στη προηγούμενη παράγραφο. (Ποιός ο λόγος να υπάρχει ο Κανονισμός και η Προκήρυξη, όταν χωρίς να υπάρχει πουθενά δικαιολόγηση των εξαιρετικών καταστάσεων, ο απόλυτος άρχων, αυτός που αποφασίζει τελικά, είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος, ένας και μόνο άνθρωπος;)

-------------------------------------------------------------------------

(Το μπέρδεμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο και συνολικό όταν δούμε τι άλλο ορίζει ο Κανονισμός της Ομοσπονδίας.)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟ 25, παρ 4:

Καμιά μεταβολή Προκήρυξης επιτρέπεται μετά την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος. Κάθε τυχόν τροποποίηση ή συμπλήρωση δύναται να γίνει πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος. (Η απόφαση για να αγωνίζονται τρεις ξένες πάρθηκε ενώ είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Η αρχική απόφαση έλεγε τρεις και να παίζουν οι δυο. Μήπως αυτό καθιστά άκυρο το πρωτάθλημα;)

παρ 4: Εάν όμως γίνουν τροποποιήσεις μετά την έναρξη του Πρωταθλήματος, αυτές ισχύουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εκτός και αν αφορούν μεταβολές των προβιβαζομένων ή υποβιβαζομένων ομάδων, οπότε ισχύουν από την μεθεπόμενη περίοδο (άρθ. 131 παρ. 3 του Ν. 2725/1999. (Άρα οι ομάδες θα έπρεπε να παίζουν με τρεις ξένες από την περίοδο 2017-18 και όχι από φέτος)!

παρ 5: Για κάθε θέμα, που δεν προβλέπεται από τις Προκηρύξεις, αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. (Όταν ο Κανονισμός λέει ότι τα πάντα πρέπει να προβλέπονται με λεπτομέρειες στις Προκηρύξεις, πως ο Κανονισμός λέει ότι κάτι μπορεί να μην προβλέπεται στις Προκηρύξεις; Με τόσα που έχουν συμβεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα μπορούσε ο Κανονισμός και οι Προκηρύξεις να έχουν λιγότερα κενά και να δημιουργούν περισσότερες λύσεις αντί προβλήματα;)

-------------------------------------------------------------------------

Μέχρι οι Κανονισμοί και οι Προκηρύξεις να πάρουν σωστή μορφή πρέπει να ισχύουν οι υπάρχοντες, ακόμη και με την λάθος μορφή τους, γιατί αλλιώς ποιος ο λόγος να υπάρχουν;

Τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί μομφή για τον Ολυμπιακό ή τον Παναθλητικό ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα υποκύπτει σε αυθαιρεσίες της Ομοσπονδίας. Δεν φταίει ο Ολυμπιακός που δεν πέταξε το αεροπλάνο στις 10. Καλώς δεν πήγε στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο καθώς το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο με τον τελικό των ανδρών και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Φταίει ίσως που δεν πήρε πιο πρωϊνή πτήση. Δεν φταίει ούτε η Νίκη Λευκάδας που χιόνιζε όταν ήταν καθ' οδόν για την Αθήνα, αλλά φταίει που ενημέρωσε ότι ήταν σε άλλη τοποθεσία από αυτή που ήταν όταν τελικά αποφασίστηκε να γυρίσει πίσω. Δεν γνωρίζουμε βέβαια τι ώρα ήταν στον δρόμο η ομάδα και αν βρισκόταν πριν το όριο των 24 ωρών. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να μηδενιστεί, όχι επειδή το λέμε εμείς, αλλά το προβλέπουν οι Νόμοι της Ομοσπονδίας. Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ταξίδευσε για την Βούλα στις 7 το πρωΐ την περασμένη εβδομάδα, φοβούμενος προφανώς την προκήρυξη που τον απειλεί με μηδενισμό αν δεν εμφανιζόταν στην ώρα του στο γήπεδο. Τώρα πια, ποιός θα φοβάται μια προκήρυξη που δεν την σέβεται ούτε η διοργανώτρια αρχή; Πόσο μπροστά θα πάει ένα τέτοιο πρωτάθλημα;

Λύση στο θέμα που δημιουργήθηκε την περασμένη Κυριακή, θα μπορούσε να υπάρξει και μάλιστα σχετικά εύκολη και σίγουρα σύμφωνη με τον Κανονισμό και την Προκήρυξη. Αφού ήξεραν τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν στην ΕΟΚ ότι ο τελικός του Κυπέλλου των ανδρών θα γινόταν στην Θεσσαλονίκη, να άλλαζε ημερομηνία αγώνα στο Παναθλητικός-Ολυμπιακός και όλα θα είχαν γίνει κανονικά. Αλλά ποιός να ασχοληθεί για το αν η αποστολή των ερυθρολεύκων θα αντιμετώπιζε πιθανά προβλήματα ή όχι στην Θεσσαλονίκη για να σκεφτεί όλα τα παραπάνω; Θα μπορούσε και ο Ολυμπιακός να έχει ζητήσει αναβολή του αγώνα για αυτό τον λόγο, αλλά ούτε αυτός το έκανε.

Και κάποιος να απαντήσει στο εξής ερώτημα. Υπάρχει κάποιος εκτός από τα σωματεία (πιο πάνω από αυτά στην ιεραρχία) που θέλει να πάει μπροστά το πρωτάθλημα; Και αν ναι, να το αποδείξει με πράξεις, γιατί από λόγια χορτάσαμε πια.

Γιώργος Νιφλής


ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ανέβηκαν στην 1η κατηγορία οι γυναίκες

Ανέβηκαν στην 1η κατηγορία οι γυναίκες

Η Ελλάδα πανηγυρίζει την άνο...

Στον τελικό με Λουξεμβούργο για την άνοδο

Στον τελικό με Λουξεμβούργο για την άνοδο

Επιβάλλοντας την ανωτερότητά...

Έκανε το 1-0 με την Δανία η Γραμματικοπούλου

Έκανε το 1-0 με την Δανία η Γραμματικοπούλου

Στο καλύτερο ίσως αγώνα της ...

Άνετα πέρασε την Αίγυπτο η Εθνική γυναικών

Άνετα πέρασε την Αίγυπτο η Εθνική γυναικών

Με δύο εύκολες νίκες κόντρα ...

Δυο μετάλλια ο Σγουρόπουλος στο Βέλγιο

Δυο μετάλλια ο Σγουρόπουλος στο Βέλγιο

Με πορεία χωρίς αμφισβήτηση,...

«Πέταξαν» Λαβιλενί και Σουρ στο Όστιν

«Πέταξαν» Λαβιλενί και Σουρ στο Όστιν

Αν και ακόμη βρισκόμαστε στο...

Ξανά νικητής στο όπεν της Κροατίας ο Γκιώνης

Ξανά νικητής στο όπεν της Κροατίας ο Γκιώνης

Με τρομερή αυτοπεποίθηση και...

Ελληνική κυριαρχία στο UCI Kos Gran Fondo Tour 2018

Ελληνική κυριαρχία στο UCI Kos Gran Fondo Tour 2018

Πέντε χρυσά, 6 αργυρά και 5 ...

Λύγισε με 3-2 στη Ρωσία η εθνική ανδρών

Λύγισε με 3-2 στη Ρωσία η εθνική ανδρών

Την ήττα με 3-2 γνώρισε στη ...

Όγδοη στο Ευρωπαϊκό η Πιπιλιαρίδου

Όγδοη στο Ευρωπαϊκό η Πιπιλιαρίδου

Η Μαρία Πιπιλιαρίδου κατέλαβ...

«Κόκκινο» στο Φέντερερ από τον Κοκκινάκη!

«Κόκκινο» στο Φέντερερ από τον Κοκκινάκη!

Τεράστιος αγώνας και μεγάλη ...

Χρυσό και ατομικό ρεκόρ για Βαζαίο

Χρυσό και ατομικό ρεκόρ για Βαζαίο

Με χρυσό μετάλλιο και ατομικ...

Επίσημα παγκόσμιος ρέκορντμαν ο Καραλής

Επίσημα παγκόσμιος ρέκορντμαν ο Καραλής

Ο Εμμανουήλ Καραλής στη διάρ...

Εκτός ποδηλατοδρομίου η Εθνική ομάδα

Εκτός ποδηλατοδρομίου η Εθνική ομάδα

Κραυγή αγωνίας από τον Χρήστ...

Με πέντε αθλητές στο World Tour της Γερμανίας

Με πέντε αθλητές στο World Tour της Γερμανίας

Δυνατή εκπροσώπηση με πέντε ...

Επέστρεψε ο θριαμβευτής του Μπακού

Επέστρεψε ο θριαμβευτής του Μπακού

Ανάλογη της νέας μεγάλης διά...


 

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Fair play των Εσπερίδων με τον Παναθηναϊκό

Fair play των Εσπερίδων με τον Παναθηναϊκό

Οι Εσπερίδες Καλλιθέας νίκησ...

Εύκολα ο Ολυμπιακός Βόλου τον Αθηναϊκό!

Εύκολα ο Ολυμπιακός Βόλου τον Αθηναϊκό!

Παρά το ότι είναι κοντά στο ...

Στην Λάρισα το μεγάλο παιχνίδι στο φινάλε

Στην Λάρισα το μεγάλο παιχνίδι στο φινάλε

Αν και τίποτα δεν θα μπορούσ...

Ο ΠΑΟΚ στον τελικό, 3-2 τον Ολυμπιακό!

Ο ΠΑΟΚ στον τελικό, 3-2 τον Ολυμπιακό!

Ανήμερα των γενεθλίων του γι...

Απίστευτη ανατροπή του Ηρακλή, 3-2 τον ΠΑΟ!

Απίστευτη ανατροπή του Ηρακλή, 3-2 τον ΠΑΟ!

Σε έναν αγώνα-διαφήμιση για ...

Στη Φερεντσβάρος με 2 νίκες το Euro Cup

Στη Φερεντσβάρος με 2 νίκες το Euro Cup

Η ουγγρική ομάδα νίκησε και ...

Πήρε το Euro Cup γυναικών η Γαλατάσαραϊ

Πήρε το Euro Cup γυναικών η Γαλατάσαραϊ

Έχασε μεν, θριάμβευσε δε! Η...

Εύκολα έκανε το 1-0 ο Ολυμπιακός

Εύκολα έκανε το 1-0 ο Ολυμπιακός

Οι παίδες του Ολυμπιακού επι...

Πλησιάζει στο τρεμπλ ο Ολυμπιακός

Πλησιάζει στο τρεμπλ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε άνετ...

«Αγκάλιασε» την πρωτιά ο Ολυμπιακός

«Αγκάλιασε» την πρωτιά ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός σάρωσε 13-6 την...

«Πύρρειος» νίκη της ΑΕΚ με τον Αερωπό

«Πύρρειος» νίκη της ΑΕΚ με τον Αερωπό

Κοντά στην πρόκριση στα ημιτ...

Μεγάλη νίκη του Ίκαρου στην Νέα Σμύρνη

Μεγάλη νίκη του Ίκαρου στην Νέα Σμύρνη

Μετά από ένα παιχνίδι διαφήμ...

Ασταμάτητος πάει για τρεμπλ ο Ολυμπιακός!

Ασταμάτητος πάει για τρεμπλ ο Ολυμπιακός!

Σε τυπική διαδικασία μετέτρε...

Νίκησε και ελπίζει ο Παναθηναϊκός

Νίκησε και ελπίζει ο Παναθηναϊκός

Με κατάθεση ψυχής και μεγάλη...

Πέρασε από τα Καμίνια με 63-55 ο ΟΑ Χανίων

Πέρασε από τα Καμίνια με 63-55 ο ΟΑ Χανίων

Μετά από ένα πολύ καλό και ι...

Η ΑΕΚ πήρε το χάλκινο στους έφηβους

Η ΑΕΚ πήρε το χάλκινο στους έφηβους

Η ΑΕΚ έκλεισε με νίκη και τ...

Αήττητος το σήκωσε ο Παναθηναϊκός

Αήττητος το σήκωσε ο Παναθηναϊκός

Την υπεροχή του επιβεβαίωσε ...

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ πήρε το αργυρό μετάλλιο

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ πήρε το αργυρό μετάλλιο

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τη δεύτερ...Facebook

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 360 επισκέπτες και κανένα μέλος