Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρένια Καρλάφτη: «Τιμή μου να παίζω στον Πρωτέα»

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Συνεντεύξεις
26 Ιουλίου 2017

Μια από τις αθλήτριες που ξεχώρισε στην προσπάθεια της Εθνικής Νέων γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β' κατηγορίας ήταν η Ρένια Καρλάφτη του Πρωτέα. Μια αθλήτρια που θα κληθεί να βοηθήσει την ομάδα της Βούλας στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α1, καθώς θα πάρει -όπως και οι άλλες νεαρές και πολύ ταλαντούχες αθλήτριες της ομάδας- αρκετό χρόνο συμμετοχής. Η Καρλάφτη μίλησε πριν λίγο καιρό στο sportshero.gr, με την ευκαρία του αφιερωματός μας στην περσινή σεζόν. 

Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα στην Κρήτη απ' όπου ήρθες στον Πρωτέα;

«Το μπάσκετ στην Κρήτη έχει πολύ μεγάλη διαφορά από το αθηναϊκό. Είναι λιγότερες οι ομάδες που συμμετέχουν άρα το πρωτάθλημα είναι μικρότερο και λιγότερο ανταγωνιστικό. Έτσι όταν έμαθα ότι θα ερχόμουν στον Πρωτέα, ενθουσιάστηκα, καθώς αυτή ήταν μια τεράστια ευκαιρία για μένα. Εκείνη την περίοδο ήμουν τραυματίας ήδη δυο χρόνια, οπότε ήταν πολύ σημαντικό να μου δείξουν εμπιστοσύνη από την ομάδα της Βούλας και αυτό ήταν που μου έδωσε το κίνητρο να συνεχίσω να παλεύω για αυτό που αγαπώ. Δεν φοβήθηκα καθόλου αυτή την αλλαγή, απλά ήμουν πολύ χαρούμενη.»

Την ερχόμενη σεζόν ο Πρωτέας Βούλας θα στηριχθεί στις νεαρές του αθλήτριες, σε εσάς δηλαδή ακόμη περισσότερο. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

«Σίγουρα αυτό είναι ένα δύσκολο σενάριο. Μας κάνει να χαιρόμαστε που κάποιοι πιστεύουν πολύ σε εμάς και μας αντιμετωπίζουν σαν μεγαλύτερες και είναι πολύ σημαντικό σε τέτοια ηλικία να έχουμε αρκετό χρόνο συμμετοχής στην Α1, καθώς έτσι θα πάρουμε πολλές εμπειρίες. Είναι τιμή μας αυτή η συμμετοχή.»

Τι σου έμεινε από την περσινή σεζόν;

«Η παρουσία μας σε ένα πρωτάθλημα όπου έπαιξαν πολλά σύγχρονα μεγάλα ονόματα του γυναικείου μπάσκετ της χώρας μας ήταν πολύ σημαντική για εμάς. Βρεθήκαμε αντιμέτωπες με αθλήτριες που εκτιμάμε και θαυμάζουμε και μακάρι και άλλες ομάδες να μπορέσουν να φτάσουν στο επίπεδο του Ολυμπιακού και να είναι εξίσου ανταγωνιστικές.»

Ο Πρωτέας έχει μεγάλες επιτυχίες στα ηλικιακά τμήματα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

«Μας δίνει σίγουρα μεγάλη χαρά και τιμή να αγωνιζόμαστε σε έναν σύλλογο που έχει μεγάλες επιτυχίες. Πάντα έχουμε άγχος για να καταφέρουμε τον στόχο, αλλά αυτό είναι το καλό άγχος, αυτό που οδηγεί τα πράγματα μπροστά.»