Δάγλας: «Καλές Ελληνίδες για αξιόλογο πρωτάθλημα»

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Συνεντεύξεις
01 Ιουλίου 2017

Ο Αλέκος Δάγλας οδήγησε πέρσι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος την ομάδα του Πρωτέα Βούλας στο πρωτάθλημα της Α1 και έχει μια τεράστια πορεία στον χώρο του Ελληνικού μπάσκετ.

Απάντησε στην ερώτηση του sportshero.gr, σχετικά με το ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή στο γυναικείο μπάσκετ.

«Δεν υπάρχουν Ελληνίδες παίκτριες αξιόλογες και το τονίζω αυτό -δεν αναφέρομαι τόσο πολύ στα μικρά παιδιά, κάνουν προσπάθειες κάποιες ομάδες όπως ο Πρωτέας και ο Άρης που δίνουν βήμα στα νέα παιδιά-, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλο χάσμα στις ηλικίες από 22-23 ετών με 30 ετών, όπου δεν υπάρχουν Ελληνίδες παίκτριες. Φύγανε πολλά παιδιά στο εξωτερικό και όταν γύρισαν δεν ήταν στο επίπεδο που θα θέλαμε. Δεν υπάρχει λοιπόν πολύ μεγάλη ποιότητα στις Ελληνίδες παίκτριες. Παρόλο που πιστεύω ότι η παρουσία τριών ξένων βοήθησε το επίπεδο του πρωταθλήματος, το γεγονός ότι ανακυκλώνονται συνεχώς οι ίδιες αθλήτριες μεγάλης ηλικίας δεν είναι ότι καλύτερο για το πρωτάθλημα στο μέλλον και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Το ότι το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ της Εθνικής ομάδας είναι πάνω από 30 χρονών είναι ανησυχητικό για την επόμενη μέρα. Το θέμα αυτό θέλει πάρα πολύ συζήτηση, πάρα πολύ δουλειά και είναι ομαδικό θέμα, πρέπει να ξεκινήσει από την Ομοσπονδία, να πάει στα σωματεία, θέλει σοβαρή συζήτηση να εμπλακούν όλοι οι συντελεστές με θέμα πως θα ενεργοποιήσουμε και θα παράγουμε νέες αθλήτριες, γιατί όσες ξένες και να βάλεις, αν δεν έχεις καλή βάση Ελληνίδων παικτριών δεν έχεις καλό πρωτάθλημα».

 


 


Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 170 επισκέπτες και κανένα μέλος