Τσίκληρας: «Γίναμε σοφότεροι αυτή την χρονιά»

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Συνεντεύξεις
18 Μαΐου 2017

Ανεβαίνοντας από την Α2 στην Α1 ο Πανιώνιος είχε ένα επιπλέον βάρος στις πλάτες του, σχετικά με άλλες ομάδες που πετυχαίνουν κάτι ανάλογο. Να αποδείξει ότι ο Ιστορικός αυτός σύλλογος είχε ότι χρειάζεται για να παραμείνει σε ένα χώρο στον οποίο κάποτε είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης «πέρασε από τα σαράντα κύματα» σε όλη αυτή την διαδικασία, αλλά έστω και την τελευταία στιγμή κατάφερε να ανταπεξέλθει και να πετύχει τον στόχο της. Τα όσα έζησαν οι άνθρωποι που σήκωσαν αυτό το βάρος, μας εξιστορεί ο προπονητής της Άγγελος Τσίκληρας.

Τι σας άφησε η φετινή σας παρουσία στο πρωτάθλημα της Α1;

«Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος το πρωτάθλημα για εμάς έκλεισε με θετικό πρόσημο. Σίγουρα τα συναισθήματα και το τι νιώσαμε όλη αυτή την χρονιά, μας έκανε σοφότερους, μας έκανε να γνωρίσουμε κάποια πράγματα, να βιώσουμε κάποιες καταστάσεις και να διαχειριστούμε πλέον μια χρονιά η οποία έρχεται, με διαφορετικό σκεπτικό, έτσι ώστε να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σαν σύλλογος και γιατί όχι και για τα παιδιά τα ίδια να μπορέσουν να προκύψουν μεγαλύτερες ευκαιρίες. Αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε είναι ότι η πρώτη μας χρονιά στην Α1 μας έκανε πιο έμπειρους. Ερχόμενοι από την Α2, με παιδιά στην ομάδα που καλώς ή κακώς δεν είχαν την εμπειρία της Α1, σίγουρα η διαχείριση της αγωνιστικής και ψυχολογικής ετοιμότητας της ομάδας πριν από κάθε παιχνίδι, αλλά και κατά την διάρκειά του, ήταν αυτή που μας έδωσε την εμπειρία να βαδίσουμε διαφορετικά την νέα χρονιά. 

Όταν πλέον δεν είσαι η ομάδα που μόλις έχει ανέβει, αλλά αυτή που έχει μείνει στην κατηγορία, πόσο αλλάζουν οι στόχοι για την νέα χρονιά;

«Από την ημέρα που η διοικούσα επιτροπή του Πανιωνίου τίμησε τον Άγγελο Γιαννουλάκη και εμένα δίνοντάς μας την δυνατότητα να συνεργαστούμε με ένα τόσο ιστορικό σύλλογο, προσπαθούμε να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Το πρώτο βήμα από την Α2 να ανεβούμε στην Α1 έγινε. Το δεύτερο βήμα ήταν να παραμείνουμε στην Α1, επετεύχθη και αυτό. Σίγουρα για μία διοίκηση, έναν αθλητή, μια αθλήτρια ή έναν προπονητή, που θεωρεί τον εαυτό του υγιή και θέλει να ζήσει την ζωή του μέσα στον αθλητισμό, η προοπτική είναι να πετυχαίνει κάθε χρόνο κάτι καλύτερο. Έτσι για την ερχόμενη σεζόν προσδοκούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Ποιό μπορεί να είναι αυτό; Να εξασφαλίσουμε νωρίτερα την παραμονή μας στην κατηγορία και όχι να φτάσουμε στην διαδικασία των πλέϊ άουτ, αυτό από μόνο του θα είναι ένα βήμα παραπάνω. Άν είναι να έρθει και κάτι παραπάνω με το καλό να ορίσει.»

Ξέροντας ότι με τον Άρη είστε στο 1-1 και έχετε το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά θα παίξετε χωρίς τους φιλάθλους σας, πιστεύεις ότι εσείς είχατε περισσότερο άγχος στο τελευταίο ματς ή ο Άρης;

«Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην έδρα μας, ξεκάθαρα το βάρος ήταν στις πλάτες τις δικές μας, κάτι που φάνηκε και μέσα στο ματς. Πηγαίνοντας στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς στην Θεσσαλονίκη, φάνηκε ότι το άγχος το είχε ο Άρης. Φτάνοντας λοιπόν στο σημείο να κρίνονται όλα απλά σε ένα παιχνίδι, θεωρώ ότι και οι δυο ομάδες είχαν το ίδιο άγχος. Θα έλεγα ότι θα είχε περισσότερο άγχος ο Άρης αν δεν μεσολαβούσε η τιμωρία της έδρας μας. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, όλες οι ομάδες θέλουν να έχουν τον κόσμο μαζί τους για να μπορέσει να τους δώσει αυτό το κάτι παραπάνω. Εμείς αυτή την δυνατότητα δεν την είχαμε, γι' αυτό τα παιδιά χρειάστηκαν ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογική προετοιμασία για αυτό το παιχνίδι. Όμως σε εκείνο το ματς ήμασταν αρκετά καλύτεροι, οπότε βλέποντας ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά για εμάς, σίγουρα η ζυγαριά έγειρε προς εμάς, αφού ήμασταν καλύτεροι σε αυτό το παιχνίδι.»

 


 


Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 363 επισκέπτες και κανένα μέλος